Valley of Fire

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

Valley of Fire

Alle ved hvad Las Vegas byder på, men ikke alle ved, at der ligger et fuldstændig forunderligt stykke natur lige uden for Syndens By. Nå ja – alt er jo relativt – men efter amerikansk målestok, så ligger Valley of Fire faktisk kun et stenkast væk fra Spillebyens glitter og neonlys. Mere præcist, så er der 90 km – let kørt på 1 time og 10 minutter. Der er tale om Nevadas ældste statspark, og det 19 hektar store klippelandskab er en fin lille omvej til dæmningen Hoover Dam, som jo nærmest er et must, når man nu alligevel er på de kanter.

Valley of Fire – Ildens dal

En voksen mand fylder ikke meget i det utrolige landskab.

Når man er i Las Vegas, så er man allerede blevet bekendt med det ørkenlandskab som byen ligger midt i. Når man første gang kommer til Valley of fire, må man overraskes over den bratte overgang fra uendelig ørken til et eventyrligt sceneri af sandstenklipper i hvide, gule og røde nuancer. Kør ind i parken fra vest og stop gerne ved The Beehives på højre hånd og gå evt. en lille tur over på den anden side af vejen. Her er der toilet, samt en lille fin spadseretur til Arch Rock – en meget smuk sandstensbue. Vel tilbage i bilens aircondition, så husk at stoppe ved det lille Visitor Center, der ligger lige hvor vejen går til venstre mod White Domes. Her kan du få et kort over statsparken før du fortsætter køreturen mod White Domes.

På vej mod White Domes

Parkens bedste køretur

Køreturen til White Domes er helt mageløs – og efter min mening det bedste ved statsparkenparken. Ved Mouse´Tank er der en let lille gåtur til nogle fine petroglyffer (1,2 km T/R), og ved Rainbow Vista, er det værd at spadsere til Fire Canyon (2 km T/R) før der fortsættes ud til White Domes, hvor de røde sandstensklipper pludselig erstattes af hvide, majestætiske kuppelbjerge. Her er der også en fin lille hike på 2 km T/R. Køreture tilbage til Visitor Center er ganske vidst samme vej – men sådan virker det ikke, når man nu ser landskabet fra den anden siden. Ved Visitor Center, drejes til venstre og der kan evt. gøres et sidste stop ved Elephant Rock, før der fortsættes til Lake Mead og Hoover Dam.

Udsigt fra P-pladsen ved White Domes.

Valley of Fire er meget overskuelig – og alle hikes er korte og så lette at de let kan klares af børn – men husk hat, solcreme og vand. Den bedste sæson er fra oktober til april, hvor det ikke er alt for varmt. Det koster $10 for bil og alle passagerer at besøge statsparken.

Gå ikke glip af mine mange rejsetips – følg mig på Instagram @ kirsten_skjold.

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar