Get your kicks on Route 66

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

Get your kicks on Route 66

De fleste rejsende til Grand Canyon kommer kørende ad Highway US40. I Kingman, i Arizona, kan det godt betale sig at køre en lille omvej ad den historiske Route 66. Hvis man tager Exit 52 og følger Route 66 til Seligman venter der et par spændende eventyr undervejs. Blot 12 minutter efter at man er kørt fra motorvejen kommer Hackberry General Store på venstre hånd. Pas på du ikke misser den, den gemmer sig lidt bag et bjerg, der ligger helt ud til vejen. Hackberry blev grundlagt i 1870´erne, da der blev fundet guld i området. Små hundrede år senere, var den store indtægtskilde ikke længere guld – men istedet de rejsende på vej mod Californien. Hackberry General Store er den gamle tankstation, her blev der fyldt både benzintanke og maver i stor stil. Stedet er meget nemt at kende, der holder som regel en Corvette fra 1957 ved den pensionerede benzinstander.

Hackberrry General Store

Hackberry General Store byder på masser af Route 66 nostalgi – både ude og inde. Indenfor kan man købe massevis af fuldstændig uundværlige souvenirs fra den berømte vej. Køb rigeligt, priserne er som regel lidt billigere her end i Seligman. Man kan også benytte toiletterne – især herretoilettet er populært pga. af vægdekorationen – det er den nøgne sandhed! Herren, der ejer Hackberry General Store, har masser af humor og en god potion samlemani. Går man lidt rundt om butikken finder man et virvar af hestesko, gamle biler og et pisseure – jo der er nok at kigge på. I laden holder en meget fin gammel bil med lad, der leder tankerne hen på John Steinbechs roman Vredens Druer – og romanens hårdt prøvede familie kom jo forbi præcis her.

Der er masser af kigge på både ud og inde i Hackberrys Gerneral Store.

Fra Hackberry fortsættes mod øst ad Route 66. De næste mange kilometer sker der ikke så meget. Man kan blive fristet til at køre til venstre mod Grand Canyon. Gør det ikke – vejen er frygtelig og det er ikke nationalparken man kommer til. Fortsæt i stedet til Seligman. Endnu en fordums perle på Route 66. Her er der bygninger på begge sider af vejen, så det er nærmest en by. Mit ynglingssted er Angels Barber Shop. Den venlige ejer Angel Delgadillo er i skrivende stund 93 år, but still going strong. Angel, er altså så gammel at han tydeligt husker Route 66s storhedstid – og han husker desværre også hvordan de små byer og samfund døde hen, da motorvejen US 40 stod færdig i 1960´erne. Han har siden kæmpet for Route 66s bevarelse – og det er hans fortælling der ligger bag Disneyfilmen Cars.

Seligman, Route 66

Hvad er det så der gør Route 66 så unik? Vejen blev indviet i 1926 og dermed var der skrevet historie. Den første samlede vejforbindelse fra øst til vest var en realitet. Vejen fra Chicago til Los Angeles i Santa Monica i Los Angeles var 3.939 km lang og gik gennem 8 stater. De rejsende på den støvede jordvej efterspurgte benzin, mad og vand og mange små byer skød op langs med vejen, I 1938 blev Route 66 den første hovedvej i USA, der blev asfalteret i sin fulde længde. De næste 30 år oplevede vejen sin storhedstid, der brat blev afsluttet, da motorvejen US40 stod færdig og ledte trafikken uden om små byer som Seligman. Det blev begyndelsen til enden for den berømte vej. Heldigvis er visse stræk bevaret som fx. det beskrevne stykke. Vejen er især populær for motorcyklister på Harleys – men også for helt almindelige mennesker som dig og mig, der glæder sig over at hver en dollar, der bruges her – hjælper til med at bevare den sidste rest af Route 66.

Skal børnene med på tur, så se Cars hjemmefra. De vil sagtens kunne kende “Kølerkildekøbing” og måske møde nogle af bilerne i virkligheden, som fx. Sheriff.
Seligman, Arizona.

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar