På Cykel over Golden Gate Bridge

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

På Cykel over Golden Gate Bridge

USAs mest charmerende by San Francisco er bygget på 43 bakker. Dermed er den måske ikke lige det mest oplagte valg til en cykeltur. Ikke desto mindre er det præcis det jeg vil anbefale. Turen langs med San Francisco bugten er utrolig smuk – og så længe man kører langs med vandet, så er der kun et par enkelte bakker, der kan få pulsen op. Der er så mange skønne udsigter mod den stolte røde bro Golden Gate Bridge – at man uvilkårlig bliver ved med at hoppe af cyklen, for at tage endnu et billede af det majestætiske bygningsværk. Det er vel at mærke tilfældet, hvis man er så velsignet at foretage cykelturen på en dag, hvor broens røde tårne ikke er gemt væk i den forræderiske kolde havgus, der ofte ruller ind fra Stillehavet. Havgusen kan komme fra det ene øjeblik til det andet, så en varm trøje er et must at medbringe.

Cykelturen byder på utallige flotte udsigter mod Golden Gate Bride.

Efter min mening får man den bedste tur ved at leje sin cykel på Ghirardelli Square eller Fishermans Wharf. Vel at mærke efter at man har provianteret med den lækre chokolade fra Ghirardellis nærliggende chokoladebutik og selvfølgelig et par flasker vand. Der findes et utal af forskellige cykler lige fra mountainbikes, til tandems. Priserne starter ved ca. $25 for 24 timer. Prisen inkluderer cykelhjelm, lås og kort med cykelrute. For en lille merpris kan man få inkluderet en enkeltbillet til færgen, der sejler fra Sausalito tilbage til San Francisco, hvilket er en klar fordel, da man så ikke skal cykle den samme vej 2 gange. Rejser med med børn, kan man leje en børnecykel, der forbindes med voksencyklen. Så er der styr på ungerne – eneste ulempe er at det er svært at holde øje med om de nu også tramper nok i pedalerne.

Turen over Golden Gate Bridge er en fantastisk flot tur på cykelsti afskærmet fra bilerne. I baggrunden til venstre i billedet ses Marin Headland, hvorfra der er en storslået udsigt.

Når alt det praktiske er på plads, så er det bare at hoppe i sadlen og forlade Ghirardelli Square og Fishermans Wharf. Forude venter et fantastisk eventyr på hjul. Tydelig skiltning viser vej til Golden Gate Bridge – og snart cykler man på rolige stier og små trafikløse veje langs med Stillehavet. Lystbåde gynger på de små bølger og amerikanske vikinger bader i det iskolde Stillehav i byens havnebad. Når man nærmer sig broen kommer der 2 korte stigninger, men er det for meget af det gode, så er det jo bare at trække cyklen det korte stykke. Selve køreturen over broen kan godt være angstprovokerende, hvis man lider af højdeskræk. Er dette tilfældet, så vil man prise sig lykkelig over færgebilletten i inderlommen, der garanterer at man kun skal krydse broen en gang. Højdeskræk eller ej – så er det en flot og imponerende oplevelse at cykle over Golden Gate Bridge. Husk at stoppe ved udsigtspunkterne både før og efter broen. Hvis man har mod på at køre i mere bakket terræn, så kør op til Marin Headlands – til venstre lige efter broen. I starten, vil man nok tvivle på om det er besværet værd – men når man når toppen er man ikke længere i tvivl – udsigten mod Golden Gate Bridge og San Francisco er betagende. Fra Herfra kører man ned til den lille charmerende kunstnerby Sausalito. Her kunne det være passende at nyde en sen frokost, før man triller om bord på færgen og sejler tilbage til San Francisco, efter en fuldstændig fantastisk dag.

Store dele af den beskrevne rute foregår på rolige stier og veje uden trafik.

Følg mig på instagram (@kirsten_skjold) – så går du ikke glip af nye indlæg – og det vil gøre mig så glad, at få dig som følger:)

Udsigten fra Marin Headland er mageløs – og hele besværet værd.

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar