Spændende foredrag

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

Spændende foredrag

Gennem mere end 15 år har jeg holdt utallige foredrag – både arbejdsmæssigt og privat. Jeg holder cirka 50 foredrag om året og anser mig selv for at være en passioneret foredragsholder. Jeg elsker den gode historie og jeg elsker at formidle den. Det rør mit hjerte, at der ved hvert eneste foredrag kommer en eller flere tilhører hen og smider et par positive bemærkninger. Jeg holder gerne foredrag for foreninger, klubber og skoler eller andre steder der måtte have interessen. Jeg er så heldig at jeg ofte bliver inviteret til at komme igen og igen de samme steder – det glæder mig meget. Nedenstående er mit nuværende udvalg af foredrag, men flere er undervejs.

World Trade Center 10. September 2001

Terrorangrebene 11. september 2001 ”Kunsten at vende det negative til det positive”

Gribende foredrag i ord og billeder, der fortæller om, hvordan jeg med nød og næppe undgik at blive en del af de frygtelige begivenheder den 11. september i New York.  Jeg giver et indblik i, hvad der gik forud, hvad var historien bag World Trade Center?, hvad det var der skete? og hvorfor det gik som det gjorde. Efter mere end 75 besøg i USA betragter jeg landet som mit andet fædreland og angrebene på World Trade Center blev en stor personlig sorg som var svær at håndtere. Midt i al sorgen og frustrationen finder jeg dog ud af at det er muligt at vende det negative til noget positivt. En kunst som gør at det er muligt at komme videre med livet, selv efter at være blevet ramt af en stor sorg. Slutteligt giver jeg mit bud på hvordan det er muligt at bringe positivitet ind i hverdagen – selv under svære omstændigheder.

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til
kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Spændende foredrag med en meget personlig vinkel

Dansk udvandring til Amerika

Interessant foredrag i ord og billeder med fokus på den store emigrationsbølge hvor 300.000 danskere, ud af en befolkning på 2,5 million, udvandrede til Amerika. Hvad fik dem til at tage beslutningen? Hvordan var rejsen? Hvor tog de hen? Hvad kom de frem til? – og hvordan klarede de sig? Den sidste halvdel af foredraget, får en meget personlig vinkel, idet jeg fortæller om egne familiemedlemmer der udvandrede. Barske skæbnehistorier og pudsige anekdoter spundet ind i et net af tæt knyttede familierelationer.

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Mount Rushmore – skabt af en 2. generationsdansker

Gutzon Borglum – manden bag de 4 præsidenter i bjerget – en 2. generationsdansker i USA

En mand – en drøm! Manden bag de 4 præsidenthoveder, hugget ind i et bjerg i staten South Dakota i USA, var af dansk afstamning. En spændende historie, der starter med Gutzons ejendommelige barndom, hvor både hans mor og hans moster var gift med hans far. Hør hvordan hans kunstneriske karriere startede med engle og helgene, og siden udviklede sig til kunst med temaet Wild West. Og endelig også hans store vision og ensomme kamp for at skabe et af verdens mest monumentale kunstværker. Hør om Gutzon som menneske – og som kunstner – og om de endeløse udfordringer han mødte i sit liv.  Foredraget understøttes af billeder.

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Grizzlybjørn i Yellowstone National Park

Guds eget land – 50 stater – uendelige muligheder

Et flot foredrag i ord og billeder, der tager beskueren med rundt til USA´s største seværdigheder. Jeg har arbejdet som rejseleder i USA i 17 år – og besøgt landet mere end 75 gange. Jeg viser billeder fra mine ynglings steder i det store land. De flotte billeder ledsages af sjove fakta og pudsige anekdoter. Hør historien bag Frihedsgudinden, brusende Niagara Falls, mægtige Grand Canyon, eksotiske Hawaii, charmerende San Francisco. Min entusiasme er ikke til at tage fejl af og min kærlighed til det der ofte kaldes Guds eget land beskrives ofte af tilhørerne som værende smittende og livsbekræftende.

Varighed ca. 1,5-2 timer. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Oahu, Hawaii

Hawaii – Paradis-øerne i Stillehavet

USAs mest eksotiske stat er uden tvivl de smukke hawaii-øer. Hawaii er meget mere end et ferieparadis, Hawaii er også rig på historie. Hør bl.a. om USA’s eneste royale palads, den gamle kongelige familie, tidligere tiders traditioner og overraskende for de fleste: skandinaviske slaver. Japanernes overraskelsesangreb på Pearl Harbour er en altoverskyggende del af den nyere tids historie. Se de flotte billeder fra de frodige bjerge, aktive vulkaner, kæmpe havskildpadder, vajende palmer og eksotiske strande. Aloha – og velkommen til Hawaii

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Volcan Poas, Costa Rica

Med mor i Mellemamerika

I marts 2016 rejste jeg til Costa Rica i Mellemamerika med 2 børn. En rejse der skulle have omfattet 2 voksne og 2 børn. Men et svigt efterfulgt af en pludselig skilsmisse gjorde at jeg stod alene med 2 børn og en firhjulstrækker i et land, hvor der ikke findes adresser og hvor mange veje er svært ufremkommelige. Sætningen ”Mor vader lige ud og tjekker vanddybden i floden før vi kører igennem” blev hverdagssnak. Rejsen til Costa Rica blev en rejse, hvor en lang række grænser blev overskredet, men også en rejse hvor en enlig mor finder ro i sin plagede sjæl hjulpet af en dyb kærlighed til sine børn. Tag med på en rejse i et af verdens mest dyrerige og frodige lande, gennem floder, regnskove og tæt på rygende vulkaner. Et foredrag fyldt med flotte naturbilleder og ærlige sjove anekdoter.

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Foredraget “Der er gået kage i den” er ledsaget af billeder af utallige fantasifulde kager.

Der er gået kage i den

Sjovt og anderledes foredrag, hvor jeg ud fra min hobby med at lave kager, fortæller historien om, hvordan alt er muligt når bare interessen er der. Hvor der er vilje er der vej – og så der skal laves fantasifulde kager der skal ligne alt lige fra kroket til karrysild. Foredraget holdes i en let og humoristisk tone med masser af selvironi. Efter aftale kan der medbringes lagkage

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Grebet af guldfeber i Alaska…og ja der kom rent faktisk lidt med hjem:)

Guldfeber i Alaska

“Kom kom til Klondyke – op og grave guld…” Spændende foredrag om en rejse på 15.000 km op igennem Canada og Alaska. En rejse fyldt med flotte oplevelser, smukke panoramaer og sjove fortællinger. Hør bl.a. om mødet med Alaskas bjørne og hvordan det næsten er umuligt ikke at blive ramt af guldfeber på en rejse rundt i Klondyke og Alaska. Rejsen foretog jeg i godt selskab med min far på passagersædet og min mor på bagsædet.

Varighed ca. 1,5 time. Interesseret? Send mail til kirstenskjold@outlook.com eller ring på 40 95 71 02.

Følg mig på instagram (@kirsten_skjold) – så går du ikke glip af nye indlæg – og det vil gøre mig så glad, at få dig som følger:)

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar