En BH fuld af dollarsedler

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

En BH fuld af dollarsedler

Det er skønt at være rejseleder, når man er i godt selskab med en hel gruppe af skønne og glade gæster. Jeg tog min første tur som rejseleder i 1997 og herefter fulgte 17 år med skønne rejseoplevelser i godt selskab med eventyrlyste og forventningsfulde gæster, der hver især bidrog til at gøre netop den tur helt særlig. Nogen husker man bedre end andre – og nogen har endda gjort så stort et indtryk, at jeg stadig mindes dem med glæde og et kærligt smil på læben, selv mange år efter at vi var på tur sammen. En af disse helt særlig gæster vil jeg i denne fortælling kalde Jenny.

Første gang jeg mødte Jenny var i Billund Lufthavn. Det var lidt svært ikke at stirre på den lille dame med det nypermanentede hår. Hendes barm var enorm – vi taler Linse Kessler enorm – og passede ikke særlig godt til den lille grå dame. Da vi ankom til San Francisco, fandt jeg dog ud af hvordan det hele hang sammen. Jenny ville give chaufføren, der hentede os i lufthavnen drikkepenge. Hun knappede ugenert skjorten op, hvorefter lyden af velcro lød. Det viste sig at Jenny havde købt en BH i G-skål og fingernemt monteret en bagside med velcrolukning. Hun havde alle hendes lommepenge med i kontanter – og kun i 1-dollarsedler. Alle de mange sammenfoldede dollarsedler fyldte begge skåle i hende BH – mens hendes bryster hang flade og hengemte bagved de to hemmelige pengetanke. Det var jo fuldstædig genialt.

Efterhånden som turen skred frem svandt Jennys barm og og blev mere og mere ujævn at se på. Hver eneste gang vi skulle ud af bussen, spurgte hun “hvor mange penge skal jeg bruge??” Hvorefter jeg hørte den efterhånden velkendte lyd af velcro. Jeg spurgte hende hvorfor hun kun havde 1-dollar sedler med. Hun forklarede at hun havde stor mistro til fremmede lande, og det var aldrig en god ide med store sedler. Jeg nævnte at 5-dollar og 10-dollarsedler og måske endda et kreditkort må ske kunne være en ide, hvis hun atter skulle til USA. Jenny kiggede på mig som om jeg var blevet fuldstændig vanvittig. Jeg havde fornøjelsen af at have Jenny med på hele 3 USA rejser, og hver gang blev hun mindre og mindre barmfager som turen skred frem – men nu vidste jeg hvordan det hele hang sammen.

Følg mig også på instagram @kirsten_skjold så går du ikke glip af nye indlæg og du kan følge med i mine tur ned ad Memory Lane – både i billeder og ord.

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar