En rejse er som et isbjerg…

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

En rejse er som et isbjerg…

Du ser kun 10%

Disse Corona-tider, hvor vi er lukket inde i vores eget lille land, kan være svært udfordrende, for en rejseentusiast som mig. Jeg har de sidste mange uger bevæget mig ned ad Memory Lane og lagt utallige billeder op på Instagram, fra forskellige skønne rejser. Jeg savner ikke blot at rejse, men også planlægningen og forventningens glæde. Jeg tror det er første gang i mit voksne liv – at jeg ikke har haft en rejse at se frem til. Luksusproblem – I know – men for mig ligger rejselysten så dybt i blodet – at jeg har svært ved at finde ud af hvem jeg er, når jeg ikke rejser eller planlægger en rejse.

I dag drog jeg endnu en tur ned ad Memory Lane. Denne gang bragte turen mig tilbage til dengang jeg var i Grønland. Imens jeg bladrede igennem uendeligt mange billeder af isbjerge slog en tanke ned i mig. Jeg kom til at fundere over, at en rejse kan sammenlignes med et isbjerg. Det er kun 10% man ser. De resterende 90%, er fordelt på glæden ved, at forberede og det at se frem til en rejse, samt minderne efter at rejsen er slut. En rejse varer på den måde meget længere end det antal dage man er afsted. Det gjorde mig helt glad inden i, for hvis man holder fast i den tanke – så er det jo kun de 10% af rejsen vi går glip af her under Corona-krisen. Vi kan stadig drømme om fremtidige rejser, og mindes de rejser der allerede har været.

Jeg føler mig så priviligeret, at mit rejsekartotek er fyldt med billeder og tilhørende minder, fra et langt rejseliv. Jeg har altid været god til at spare sammen. Luksusfælden ville være stolte af mig – måske lige indtil de kom til posten: rejser. Til gengæld har jeg aldrig brugt penge på vin, restauranter, caféer, smøger, fredagsslik eller andet til indvortes brug. Min selv-forkælelse har bestået i at rejse og at opleve. Jeg vil fortsætte min rejse ned ad Momory Lane, indtil det dette Corona kaos er overstået. Når den dag endelig kommer – og vi atter kan rejse frit – så håber jeg at alle vil skynde sig at realisere små og store rejsedrømme. Nu har vi lært hvor brat livet kan ændre sig. Lad os drømme – lad os rejse – lad os opleve – og lad os aldrig mere udsætte en rejse – for ingen ved hvad morgendagen bringer.

Følg mig også på instagram @kirsten_skjold så går du ikke glip af nye indlæg og du kan følge med i mine tur ned ad Memory Lane – både i billeder og ord.

 

Kommentarer: 4

  1. Britt siger:

    Så drømmer vi sammen KS

  2. Anna-Lise siger:

    Det er lige netop sådan det er ❤️
    Savner også foreberedelsen, planlægningen, selve rejsen, udfordringerne, gæsterne – og en snak med dig indimellem…
    Kan se du er ved godt mod – Håber du er kommet godt over din operation – og ‘krisen’ – den kommer vi over
    Tak for dine fine billeder og historier.

    • Kirsten Skjold siger:

      1000 tak Anna-Lise. Tak det går fremad dag for dag Ret skønt at kunne skrive med BEGGE hænder, selv om det kun duer kort tid ad gangen

Tilføj din kommentar