Portland, Oregon

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

Portland, Oregon

Den amerikanske delstat Oregon, byder på mange spændende oplevelser og det er oplagt at starte eventyret i byen Portland. Portland er meget anderledes end så mange andre amerikanske byer. Her kan du stille sulten i en af de hundredvis af kulørte madvogne og slukke tørsten på et af de utallige mikrobryggerier, der findes i byen. Byen kan også prale af at være en af de mest cykelvenlige byer i USA. Her findes flere cykelstier og bliver du øm i rumpen, så hjælper buschaufføren i bybussen gerne med at sætte din cykel fast på bussen, så du kan hvile benene – og rumpen lidt. Gennem tiderne har der være mange underlige love i Portland, som fx at snørrebånd skal være bundne når man går i byen, at byens offentlige toiletter ikke må benyttes iført rulleskøjter, og værst af alt: et forbud mod at spise is om søndagen.

Portland Rose Garden

Historiske broer, smukke haver og tusindvis af roser

Portland er delt i to af floden Willamette River, en biflod til den mægtige Columbia River, der danner grænse mellem staterne Oregon og Washington. Utallige broer forbinder de to bydele – nogle af broerne er historiske og smukke – andre not so much. Det centrale Portland byder på et lille hyggeligt centrum med et kønt gammelt rådhus og indbydende små butikker inklusiv en Ross, der jo er min personlige favorit – og et paradis for fattigrøve med hang til designer brands. I Chinatown kan man besøge den smukke kinesiske have Lan Su Chinese Garden, der er skabt med Ming dynastiet i tankerne. Er du til mere havekunst, så besøg også den japanske have Portland Japanese Garden. Selv om haven ikke er så stor kræves der entré. Hvis du ikke vil have pungen op af lommen, så besøg i stedet naboen: Portland International Rose Test Garden. Mere end 10.000 smukke roser danner her en fortryllende forgrund til udsigterne mod downtown og det kegleformede bjerg Mount Hood – absolut et besøg værd.

Multnomah Falls

Columbia River Historic Highways graciøse vandfald

Der er mange oplagte udflugtsmuligheder fra Portland. Ikke mindst hvis du, ligesom jeg, godt kan lide vandfald. Cirka 100 ud af statens 238 vandfald ligger i nærheden af Portland. Mest oplagt er det at køre 40 minutter til Columbia River Gorge. Følg Columbia River Historic Highway, der løber parallelt med US 84 og Columbia River. Her findes den største koncentration af vandfald i hele USA – 77 vandfald for at være helt nøjagtig. Nogle vandfald kan ses fra vejen, mens andre kræver at man må yde før man kan nyde. Et godt eksempel på sidstnævnte er gudesmukke Bridal Veil Falls, der kræver en gåtur på 1,6 km. Det går nedad fra P-pladsen til vandfaldet, og dermed opad når du skal tilbage til bilen. Det mest kendte vandfald i Columbia River Gorge er nok Multnomah Falls. Vandfaldet er i alt 186 meter højt. Vandfaldet ligger nærmest lige ved P-pladsen, det er meget populært så kom gerne tidligt. Vandfaldet er utroligt smukt, og hvis du ikke har nok i at stå ved foden af vandfaldet kan du hike op til Bensons Bridge eller helt op til toppen af vandfaldet. Og som man står der og betragter synet af det brusende vand, er det umuligt ikke at forelske sig i Columbia River Gorge, de utallige vandfald og Portland.

Følg mig på instagram @ kirsten_skjold 🙂

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar