Hjuldamper på Old Man River

Kirsten Skjold - Blogger og Foredragsholder

Hjuldamper på Old Man River

Mississippi-floden, også kaldet Old Man River, er med sine 3.778 km den næst længste flod i USA. Floden har sit udspring i Lake Itasca i det nordlige Minnesota. På sin rejse mod syd løber den sammen med USAs længste flod Missouri-floden, før den løber ud i Den Mexicanske Golf 160 km syd for New Orleans. Netop New Orleans er et fantastisk sted at kigge nærmere på den enorme flod, der visse steder minder mere om et hav end en flod. Mississippi er 17 km bred på sit bredeste sted, der ligger nær Winnibigoshish. Men tilbage til charmerende New Orleans, hvor promenaden langs med floden indbyder til skønne spadsereture.

Klar til at gå om bord på hjuldamperen på Old Man River Mississippi.

New Orleans byder på et utal af spændende oplevelser, lige fra voodoo butikker, til det historiske franske kvarter med kulørte hus med fine balkoner. Når dagen går på hæld findes der intet skønnere end at gå ned til Mississippi-floden og hoppe om bord på en vaskeægte hjuldamper. Lyden af det store hjul der plasker ned i floden, og dermed driver damperen frem, sender enhver på en tidsrejse til dengang, at flodrejser var den foretrukne rejseform i denne del af USA. I 1800-tallet forbandt utallige hjuldampere byerne langs med floden, og sørgede for transport af både gods og passagerer.

Solnedgang og en stille dans på dækket til tonerne af et jazz orkester – livet er skønt.

I dag er der ikke mange hjuldampere tilbage, men i New Orleans er det stadig muligt at få den unikke oplevelse. Til lyden af det store røde hjuls plasken, kan man spise en god lille middag fra en lidt beskeden buffet. Men det er ikke maden det handler om her – det er nostalgi. Et live jazz orkester spiller og sørger for at oplevelsen er i top. Højtalere hjælper de hyggelige toner helt ud på dækkene, så man her kan tage en stille dans med sin elskede – hvis man altså er så heldig at rejse med en sådan. Solen synker i horisonten og der åbenbarer sig en himmel i et væld af orange farver mens turen går tilbage mod New Orleans og en skøn aften er ved at få ende.

Følg mig på instagram @ kirsten_skjold

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar